<div style='color: #000;'>Voedselbank Venlo</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks honderden pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur RenÚ Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Stichting Voedselbank Venlo is op zoek naar: 

Secretaris

Wij
Stichting Voedselbank Venlo (SVV) is een van de 161 leden van Voedselbank Nederland. Wekelijks voorzien wij in Venlo ca. 320 gezinnen van een voedselpakket. Ons team bestaat uit 50 enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn werkzaam in de logistiek, intake, ICT, financiën, catering, technische dienst en bestuur. Omdat de huidige secretaris heeft aangegeven te willen stoppen, zijn wij op zoek naar een nieuwe geschikte kandidaat voor deze boeiende functie.

De functie

  • Als secretaris werk je nauw samen met de voorzitter. Samen stel je de agenda op van de maandelijkse bestuursvergaderingen (BV) De BV worden genotuleerd door een notulist. Bij diens afwezigheid notuleer jij. 
  • Naast de BV bezoek je samen met een ander bestuurslid de ledenvergaderingen van Voedselbank Nederland en het periodiek regio-overleg met de andere Limburgse voedselbanken. Je bereidt deze vergaderingen voor en maakt verslag van de voor de SVV relevante zaken (geen notulen).
  • Een maal per maand informeer je de overige vrijwilligers van SVV over de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen periode.
  • Het afhandelen van het dagelijkse telefoon en e-mailverkeer kun je doen vanaf je thuisplek en zal ongeveer half uur per dag in beslag nemen. 
  • Daarnaast is het wenselijk iedere donderdagmorgen op de Voedselbank aanwezig te zijn voor overleg, om voeling te houden met het gebeuren en als aanspreekpunt te fungeren voor andere vrijwilligers.
  • Je houdt de agenda bij van jaarlijks voorkomende evenementen zoals de jaarvergadering, de BBQ voor de vrijwilligers, de kerstviering enz. Je verzorgt hiervoor de uitnodigingen en bespreekt de externe locaties. 
  • Als bestuurder denk/werk je mee aan het te voeren beleid op korte en lange termijn.
  • Tot jouw taak behoort ook het opstellen van het jaarverslag in samenwerking met de voorzitter.
  • SVV werkt nagenoeg papierloos en heeft daarvoor een managementsysteem ontwikkeld waarin jij de documenten beheert.  

 

Wij vragen 
Ervaring op het gebied van secretariaatswerk is een pre. Kunnen werken binnen een team is een must. Bovendien zoeken we iemand die affiniteit heeft met ons doel, het ondersteunen van minderbedeelden in onze samenleving. 


Wij bieden 
Een zeer interessante vrijwilligers baan in een informele omgeving te midden van veel andere enthousiaste vrijwilligers. 

Om je werk efficiënt te kunnen doen beschikken we over een modern, op maat voor ons gesneden, administratiesysteem. 

Je wordt ingewerkt en begeleid door de huidige secretaris, zolang dat nodig is.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op met:

secretariaat@voedselbankvenlo.nl   

Telefoon: 06-33741706

 


 

Voedselbank Venlo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de rol van:

Medewerker(ster) winkelacties

Je bent een gemotiveerde collega met verantwoordelijkheidsgevoel, die zich graag in wil zetten voor het goede doel. 

Wat ga je doen? 

In het kort komen de winkelacties op het volgende neer: op verschillende data gaan we met een groepje vrijwilligers naar een supermarkt in Venlo en vragen de klanten om wat extra boodschappen te doen en deze aan de Voedselbank te doneren. Bij de ingang krijgen ze een 'boodschappenlijstje' met producten (lang houdbare producten zoals houdbare melk in pak, groenten in pot of blik, rijst, pasta etc.). Afhankelijk van de beschikbare ruimte is er vaak ook een tafel of kraam waar deze producten door de Voedselbank bij elkaar zijn gezet (met een of twee vrijwilligers erbij). Na de kassa zamelen  we de producten in. Deze worden aan het einde van de dag naar de Voedselbank Venlo vervoerd om te worden gesorteerd en opgeslagen. In de dagen daarna worden ze in de voedselpakketten verwerkt om aan de cliënten mee te geven. 

Tijdsinvestering.

De vrij- of zaterdagen waarop we gaan inzamelen zijn verdeeld in twee blokken van 3 1/2 uur (van 10.00 uur- 13.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur). Vrijwilligers geven aan voor welke blokken ze beschikbaar zijn en worden ruim op tijd geïnformeerd over de definitieve indeling en winkel waar we gaan inzamelen. Uiteraard is er voor vrijwilligers geen verplichting om aan elke inzameling mee te doen, iemand geeft zelf aan wanneer hij/zij beschikbaar is 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 

secretariaat@voedselbankvenlo.nl

Telefoon: 06-33741706

Je kunt je ook aanmelden via het aanmeldformulier voor vrijwilligers op onze website.

 


 

Naast bovengenoemde vacatures zijn wij nog op zoek naar: 

Chauffeurs en bijrijders

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 

secretariaat@voedselbankvenlo.nl

Telefoon: 06-33741706

Of meld je aan via het aanmeldformulier voor vrijwilligers op onze website.