<div style='color: #000;'>Voedselbank Venlo</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks honderden pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur RenÚ Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Aanvragen voedselpakket.

Iedereen in de gemeente Venlo kan een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor hulp van de voedselbank. Er wordt geen onderscheid gemaakt in ras, geloof, geslacht of leeftijd. Wel zijn er financiële voorwaarden. Alleenstaanden, ouders met kinderen en met een uitkering, ouders met een laag inkomen, langdurige werklozen, mensen met een schuldsanering zijn voorbeelden van onze huidige cliënten.

Bij de  beoordeling gaat de voedselbank uit van het bedrag dat de aanvrager aan het eind van de maand overhoudt voor het huishouden, na aftrek van vaste lasten als huur, gas, water, elektra en verzekeringen, schulden etc.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden. Wanneer het besteedbaar bedrag voor de huishouding (leefgeld) lager is dan de volgende bedragen kan het huishouden in aanmerking komen voor een voedselpakket:

  • één persoonshuishouden: 220 euro
  • meer persoonshuishoudens:
    - basis 130 euro
    - per persoon 85 euro erbij

Als U denkt in aanmerking te komen voor een gratis wekelijks voedselpakket, vul dan hieronder uw gegevens in. We nodigen U dan z.s.m. uit voor een intakegesprek in Venlo.

Indien u geen e-mail heeft kunt u zich telefonisch aanmelden: 06 4801 6316.
Dit kan alleen op donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur. 
Tijdens het intakegesprek zal uw financiële situatie worden getoetst.

Gegevens aanvrager

* Voornaam
* Achternaam
Tussenvoegsel
* Adres
* Postcode
* Woonplaats
* Geslacht
Telefoon
Mobiel
* E-mail
* Geboortedatum (dd-mm-jjjj)
* BSN (Burger Service Nummer)
BSN partner

Gezinssamenstelling

(inwonende partner en thuiswonende kinderen)
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Geslacht
Rol in het gezin
1
2
3
Heeft u meer kinderen? Klik dan hier
* zijn de verplichte velden

Voor de beoordeling dient u verplicht de volgende zaken mee te brengen:
(ter inzage; u hoeft ze niet te kopiëren, u krijgt ze gelijk weer terug)

Indien er sprake is van bewindvoering/budgetbeheer:
U dient een bewijs van uw leefgeld mee te brengen.Het is ook mogelijk een overzicht van uw beheerrekening naar ons te (laten) mailen intake@voedselbankvenlo.nl 

In alle overige gevallen:
1) bankafschriften van de laatste drie maanden
2) loon/uitkeringsspecificatie laatste drie maanden. Indien van toepassing ook van partner/thuis wonende kinderen  (eventueel studentenpas) en inwonende volwassenen die tot uw H.H. behoren
Indien van toepassing aantoonbaar “lopende” aanvraag/c.q. afwijzing uitkering 
3) paspoort, ID kaart. Indien van toepassing ook van uw partner/thuiswonende kinderen en volwassenen die tot uw huishouden behoren. Ook indien u periodiek de zorg voor uw kinderen heeft.
4) zorgpolis van u en indien van toepassing van uw partner en thuiswonende kinderen
5) Indien u in het bezit bent van een auto, de verzekeringspolis met het premiebedrag.

Het intakegesprek wordt gehouden in het pand  Kaldenkerkerweg 55, 5913 AC Venlo
Denk er aan dat u bij de Voedselbank moeilijk kunt parkeren!